Overslaan naar content

Stageverhalen

Ontdek de inspirerende ervaringen van onze laatste stagiairs!

Deze stagiairs gingen je voor!

Lees hieronder hun verhalen

Julian

Softwareontwikkeling

Remco

Marketing & Communicatie

Julian

Afdeling Stagiair Softwareontwikkeling

Opleiding MBO Applicatieontwikkelaar niveau 4

Periode 2023

Wie ben ik en hoe ben ik als stagiair bij Skrepr terecht gekomen? 

Ik ben Julian, een gedreven 20-jarige software developer uit Lemmer. Tijdens mijn opleiding besefte ik dat ik graag praktijkervaring wilde opdoen en mijn vaardigheden verder wilde ontwikkelen. Met de steun van mijn docent ging ik op zoek naar een uitdagende stageplek en al snel kwam ik in contact met Skrepr.

Mijn werkzaamheden en de werksfeer tijdens mijn stageperiode 

Bij Skrepr word ik begeleid door Auke. In het begin kreeg ik kleine taken om mijn vaardigheden te tonen. Ik leerde het Symfony-framework op PHP begrijpen en paste de Skrepr-standaarden toe. Na het bewijzen van mijn capaciteiten kreeg ik de kans om deel te nemen aan een echt project. Hier moest ik een nieuw domein aanmaken, de frontend en backend ontwikkelen en nieuwe functionaliteiten toevoegen.

Samen met vijf collega's werkten we aan een groot project, waarbij we een takenlijst onderling verdeelden via Jira. Deze manier van overleggen en samenwerken werkte perfect voor mij en creëerde een fijne en ontspannen sfeer. Het team bij Skrepr heeft me vanaf het begin goed ontvangen.

Wat heb ik tijdens mijn stage geleerd 

Tijdens mijn stage heb ik geleerd hoe softwareontwikkeling in een bedrijf werkt en welke methoden en technologieën ze gebruiken. Dit was een waardevolle ervaring die ik op school niet eerder had opgedaan. Mijn stage bij Skrepr heeft mijn persoonlijke groei gestimuleerd. Ik heb geleerd hoe ik mijn plan van aanpak moet gebruiken en hoe ik tools effectief kan inzetten. Daarnaast zijn mijn communicatieve vaardigheden dankzij de goede samenwerking met collega's verbeterd.

Wat was mijn hoogtepunt en grootste uitdaging 

Mijn grootste hoogtepunt was het succesvol afronden van een project. Tijdens mijn opleiding had ik moeite om projecten op tijd af te ronden, dus dit gaf me een gevoel van trots en leerde me waardevolle lessen voor de toekomst. Mijn grootste uitdaging was de start van het project, omdat het compleet nieuw voor me was. Hoewel ik enige spanning voelde, was ik ook benieuwd naar wat ik zelf kon bereiken.

Wat hoop ik in de toekomst te bereiken? 

Voor de toekomst is mijn plan om mijn BBL-opleiding af te ronden. Ik begon als reguliere stagiair, maar na goed werk te hebben geleverd, ben ik gepromoveerd naar de BBL-variant. Mijn hoop is om deze groei voort te zetten en uiteindelijk bij Skrepr.com te werken.

Zou ik Skrepr als stageplek aanbevelen? 

Absoluut! Ze hebben veel ervaring in het begeleiden en laten groeien van jonge studenten. Dankzij hun goede en persoonlijke ondersteuning maak je snel de overgang naar de echte werkwereld.

Kom en ontdek zelf de geweldige stage-ervaringen bij Skrepr!

Remco

Afdeling Marketing & Communicatie

Opleiding Marketing & communication niveau 4

Periode 2023

Wie ben ik en hoe ben ik als stagiair bij Skrepr terecht gekomen? 

Hi! Ik ben Remco, een energieke 18-jarige uit Emmeloord. Tijdens mijn derde jaar marketing en communicatie was ik vastberaden om een uitdagende stageplek te vinden. Na het doorspitten van talloze websites en het verkennen van verschillende mogelijkheden, stuurde ik uiteindelijk mijn sollicitatie naar Skrepr. Al snel raakte ik in gesprek met Erwin, en na een boeiend gesprek werd ik met open armen verwelkomd als marketingstagiair bij Skrepr.

Samen vooruit: Mijn dynamische stage-ervaring bij Skrepr

Tijdens mijn stage werd ik begeleid door Erwin en vanaf het begin wist ik precies wat er van me werd verwacht. Dit hadden we uitvoerig besproken tijdens mijn sollicitatiegesprek, waardoor ik de kans kreeg me te concentreren op het verbeteren van de website.

In het begin vond ik het een uitdaging om een diepgaand begrip te krijgen van de activiteiten van Skrepr en hoe ik deze kennis kon toepassen op de website. Door veel vragen te stellen en grondig te lezen, vergaarde ik de nodige inzichten om uiteindelijk zelfstandig teksten te schrijven ter verbetering van de website.

Gedurende dit project werkte ik nauw samen met enkele collega's die me veel konden vertellen over de activiteiten van Skrepr. Door veel tijd met hen door te brengen, voelde ik me al snel een volwaardig onderdeel van het team. Dit kwam niet alleen door de geweldige collega's, maar ook door de positieve en prettige werksfeer bij Skrepr.

Een schat aan kennis tijdens mijn stage: WordPress, SEO en teamwork bij Skrepr

Tijdens mijn stageperiode heb ik een schat aan kennis vergaard, waaronder het gebruik van WordPress, het schrijven van SEO-teksten en effectief samenwerken met collega's. De wetenschap dat mijn werk van waarde was voor Skrepr.com gaf me een extra motivatieboost om kwalitatief werk af te leveren. Hierdoor heb ik een grondig begrip ontwikkeld van WordPress en ben ik in staat om overtuigende SEO-teksten te schrijven, iets wat ik tot op heden nog niet eerder op school had geleerd.

Bij Skrepr heb ik het gevoel dat ik persoonlijk ben gegroeid naar iemand die goed kan functioneren in de praktijk. Ik heb geleerd hoe ik mijn tijd effectief kan plannen en hoe ik belangrijke deadlines kan halen. Deze vaardigheden hebben me enorm geholpen en zullen van onschatbare waarde zijn voor mijn verdere carrière. 

Wat was mijn hoogtepunt en grootste uitdaging 

Mijn grootste hoogtepunt tijdens mijn stage was zonder twijfel het moment waarop de eerste pagina's van de Skrepr-website live gingen. Alles was nieuw voor mij en ik was ontzettend nieuwsgierig naar hoe het er in de praktijk uit zou zien en wat mijn werk zou opleveren.

Het was tevens ook een grote uitdaging voor mij, aangezien niet alles meteen perfect verliep zoals ik had gehoopt. Maar door gewoon te handelen en hulp te vragen wanneer het niet ging zoals gepland, kwam uiteindelijk alles goed. Dit leerde me dat doorzettingsvermogen en het vragen om ondersteuning altijd tot positieve resultaten leiden!

Wat hoop ik in de toekomst te bereiken? 

Ik kijk met trots terug op het succesvol afronden van mijn stage bij Skrepr. Nu is het tijd om mijn volgende doelen te realiseren, waaronder het volgen en succesvol afronden van de opleiding Commerciële Economie aan het HBO.

Zou ik Skrepr als stageplek aanbevelen? 

En wat betreft mijn ervaring bij Skrepr als stageplek? Zonder enige aarzeling kan ik Skrepr ten zeerste aanbevelen! Het is een werkomgeving waarin je wordt omringd door een fijne sfeer en behulpzame collega's die altijd klaarstaan om te ondersteunen. Dankzij mijn tijd bij Skrepr heb ik veel geleerd en ben ik persoonlijk gegroeid. Het is de ideale plek om waardevolle praktijkervaring op te doen en te begrijpen hoe het werk in de echte wereld eruitziet. Ik ben dankbaar voor de kans die ik bij Skrepr heb gekregen en ik raad het ten zeerste aan aan andere stagiairs die op zoek zijn naar een uitdagende en ondersteunende stageplek!